Hozzávalók:
1 kg zöldpaprika, 1 kg padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, oregánó, 1 csokor friss petrezselyem, bazsalikom, őrölt bors, olívaolaj, napraforgóolaj, 500 ml paradicsomszósz, 500 ml tej, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 1 tojás
Elkészítés:
A paprikát és a padlizsánt vágjuk csíkokra. Tegyük egy tepsibe és szórjuk meg sóval, szárított oregánóval, öntsünk rá kevés napraforgóolajat és 180 fokos sütőben süssük 10 percig. Míg a zöldségek sülnek, egy serpenyőbe tegyünk kevés olívaolajat és a felaprított hagymákat. Mikor aranyszínűre pirultak tegyük hozzá a paradicsomszószt, a bazsalikomot és a petrezselymet és 20 percig főzzük. Vegyük ki a sütőből a zöldségeket, és öntsük a tetejére a paradicsomszószt. Készítsünk bechamel mártást: egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük hozzá a lisztet és pirítsuk aranyszínűre. Adjuk hozzá a tejet, és addig főzzük kevergetve, amíg besűrűsödik. Mikor a mártás sűrű, adjuk hozzá a tojást, kevergessük kicsit, majd vegyük le a tűzről. Öntsük a bechamel mártást a zöldséges tál tetejére, és 180 fokos sütőben süssük 20 percig.