Hozzávalók:
1,5 pohár kukoricadara
1 pohár bogyós gyümölcs (eper, szeder, áfonya, málna)
1/2 pohár apróra vágott diófélék és magvak (pekándió, fenyőmag, napraforgómag, tökmag)
1/4 pohár juharszirup
3 pohár víz
Elkészítés:
Egy közepes méretű edényben keverjük össze a kukoricadarát pontosan annyi vízzel, hogy paszta képződjön. Adjunk hozzá 1 pohár vizet és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a bogyós gyümölcsök felét. Főzzük a kását forralásig, utána közepes lángon folyamatos keverés mellett 10 percig, vagy amíg a kívánt állagot el nem éri. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet. A megfőtt kását tegyük egy tálba, szórjuk rá a maradék gyümölcsöt, dióféléket és magokat, majd öntözzük meg juharsziruppal.
A Nasaump másik változata az, hogy a dióféléket és a magokat ledaráljuk, majd a kukoricadarával és a többi hozzávalóval együtt megfőzzük. Ezután a kását szétterítjük egy serpenyőbe, és hagyjuk kihűlni. Utána csíkokra vágjuk és kukoricaolajban megsütjük.