Kukoricakása  (Wampanoag recept)

Hozzávalók:

1,5 pohár kukoricadara 

1 pohár bogyós gyümölcs  (eper, szeder, áfonya, málna)                                                         

1/2 pohár apróra vágott diófélék és magvak  (pekándió, fenyőmag, napraforgómag, tökmag)                                                        

1/4 pohár juharszirup                                    

3 pohár víz  

 Elkészítés:   

Egy közepes méretű edényben keverjük össze a kukoricadarát pontosan annyi vízzel, hogy paszta képződjön. Adjunk hozzá 1 pohár vizet és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a bogyós gyümölcsök felét. Főzzük a kását forralásig, utána közepes lángon folyamatos keverés mellett 10 percig, vagy amíg a kívánt állagot el nem éri. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet. A megfőtt kását tegyük egy tálba, szórjuk rá a maradék gyümölcsöt, dióféléket és magokat, majd öntözzük meg juharsziruppal.

A Nasaump másik változata az, hogy a dióféléket és a magokat ledaráljuk, majd a kukoricadarával és a többi hozzávalóval együtt megfőzzük. Ezután a kását szétterítjük egy serpenyőbe, és hagyjuk kihűlni. Utána csíkokra vágjuk és kukoricaolajban megsütjük.

Összehasonlítás